Thank god for airplanes

När jag är i Sverige känns det som jag satt livet på paus. 
Jag tror inte folk förstår hur lyckligt lottade vi i Sverige är. Vi har pass, majoritet har råd att åka utanför sina hemstäder/Sverige till andra länder. 
Jag tror många har svårt att förstå, även fast man är väl medveten om fattigdom i andra länder är det hos vissa OMÖJLIGT att skaffa sig ett pass eller få ett godkännande att lämna sitt land för att "turista". Ibland måste man ha intyg från det andra landet, man måste bevisa att man har råd ekonomiskt etc. 

Så när ni har chans, ta den. Åk runt jorden och samla på dig inspiration, kultur och upplevelser som inte går att få i Sverige. Jag tycker att folk som bor i Sverige bor i en bubbla, och att vi alla behöver stiga ur denna bubbla och ta oss ut till verkligheten, till varmare breddgrader, fina kulturer och kärlek blandat med glädje. 


-

Ibland när jag varken har råd eller tid brukar jag ändå sitta och surfa runt på flyg.nu och kolla priset på vart jag vill härnäst. Ibland kanske det är för dyrt, så det slutar med att jag hittar en helt random destination till platser folk vanligtvis aldrig brukar åka till haha. Men det lönar sig alltid i slutändan, och hemligheterna bakom allt mitt resande är att vara ute i god tid och planera planera planera! 

 
Flyg.nu tycker jag är en jätte bra hemsida för dom som tycker hita resor är komplicerat. Dom hjälper dig och ger dig förslag när du riktigt inte vet vad du ska fråga. Du kan även som bilden ovanför, klicka på vilken världsdel du skulle vilja besöka och samtidigt tänka ut hur långt/nära du vill vara ditt egna land. 

Hemsidan själv säljer inte resorna utan hjälper dig bara jämföra priser, flygbolag, tider etc. och sedan förs du vidare till resebyråns hemsida.

Vart ska ni åka härnäst?! Klicka er in på hemsidan och/eller berätta vart ert nästa drömresemål är för mig! :D  
 
 


Inlägget i samarbete med flyg.nu
1

Underwater Hotel Room

När jag var liten gillade jag akvarium, men nu när jag äldre inser jag att det inte är rätt att fånga in dessa fina varelser som är menade för riktiga hav och sjöar. Jag har starkt börja ogilla Zoo & Akvarium efter att ha sett hur psykiskt påfrestande det påverkar våra havsvänner.

Därför är mitt tips att, om du vill se ett djur, ÅK till DOM. Låt inte människan förstöra världen genom att bura in dom och ta dom till oss.

Därför när jag såg detta, tyckte jag det var något fint och smart. Ett hotellrum i oceanen av Tanzania.
Hur häftigt vore det inte att bo här? Dock är jag lite rädd att detta kanske blir mer poppis och kommer byggas ut i andra länder och göra mindre plats åt vara fiskisar... Människor gör allt för pengar nuförtiden.. *suck*

Hur som helst. Jag kollade hur mycket 2 nätter där kostade... 24.000 SVENSKA RIKSDALER!
En vacker dag när jag har dessa pengar.. Går jag och dyker istället ! Hahah.

Men visst vore det coolt? Skulle ni velat göra detta? 

Annonsera här »