Årets längsta vlogg

Kaka:
200 g 
smör
4 st ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
3 dl vetemjöl

Glasyr
:

200 g (5-6 dl) kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1.5 dl vispgrädde
75 g smör

Sätt på ugnen på 200°C.

Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25x35 cm med bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker pösigt, använd gärna elvisp. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.

Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter. Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.

Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.

När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.

När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.

Ät och njut!

 
 

It's finally here!

 

Video om förhållanden..?
Jag funderar på att göra en video där jag öppet pratar om hur jag ser på kärlek/förhållanden. Inte prata privat om mitt och A's förhållande såklart men vad jag fått gå igenom och hur jag som flickvän är och vad mina bästa tips för att få ett långt förhållande (ur mitt perspektiv). Även fast jag är så ung som jag anser mig vara och som andra anser, tror jag inte jag är ensam om att känna kärlek som om jag levt med det i hundra år. 

Vad tycker ni? Om jag skulle, vad skulle ni vilja veta? 


 
2
Annonsera här »