Bästa cohkladdrycken !


Jag berättade i någon vlogg att jag börjat dricka havremjölk mer då jag börjat märka att jag äcklas av mjölk ibland. Det är inte så att jag slutat HELT med mjölk men jag försöker verkligen. 

Såhär ser jag det som: 
Eftersom jag är laktosintolerant började jag med laktosfritt mjölk, men när jag bodde i USA drack jag bara almondmilk vilket jag föredrog före laktosfri mjölk. Men här tack vare Sabina Decirée spärrade jag upp ögonen för varumärker OATLY som faktiskt gör jätte mycket mer än bara glass och mjölk drycker! 

Men sedan även att tänka att de stackars kor som ska få lida för att vi dricker deras mjölk. En gång i tiden sa man ju att det gav kalcium och var bra för ditt ben, men vet ni, det är ju bevisat fel (?!) Det är inte så himla bra, det är slembildande i din hals vilket är jätte äckligt och jätte dåligt! Dessutom suger dom på kossornas spenar dag ut och dag in i maskiner som gör så att dom börjar blöda jätte mycket, får jätte mycket sår och blir variga. 
Vilket leder till att varet hamnar i mjölken vi dricker! Så när ni dricker mjölk dricker ni i stort sett var från en kossas spena också.. Naej usch. 

Det är inte så jätte lätt att undvika mjölk ute har jag märkt.. Dock när jag beställer chailatte på espressohouse säger jag faktiskt laktosfri chailatte, innan jag hann säga det hann många lägga den kommentaren mot mig. JA det finns mjölkpulver i chailatten men jag ber dom hälla i sojamjölken istället för vanlig mjölk vilket jag gjort i flera år ! 

Hur som helst.. PROVA denna mjölk den är MVG! 
7
Tele-lala

http://alkoholistjavel.blogg.se/ <--- nyyyy blogg. Följ med eller ej.

Ljuva Julia

men fyyy så äckligt >.< Varet alltså, inte oatly ^^

W

Den där drycken är såååå god!!

Zyllah

Den där drycken är mitt liv sen jag hittade den. Absolut ett bra tips, och att det dessutom smakar choklad är en stor tumme upp. <3

M I L I N A . S E ♀

Den är SÅ god! Perfekt till frukost! Jag är inte så förtjust i havremjölk egentligen, tycker den ger en äcklig eftersmak. Men den där är verkligen guld!

FrökenTV, bloggen om tv och film

måste pröva

Anonym

Dessutom suger dom på kossornas spenar dag ut och dag in i maskiner som gör så att dom börjar blöda jätte mycket, får jätte mycket sår och blir variga."

Eh, nej. Men om man inte mjölkar kon kan den få mjölkstockning vilket är fruktansvärt plågsamt för kon... Inser att det är ett gammalt inlägg men rätt ska vara rätt!

Svar: Kossan skapades inte för att människor skulle mjölka dom. Dom skapades för att kalven skulle suga på dom när den föddes. Eller har jag fel? Isåfall, ja, mjölka med händerna. Men du kan inte neka det faktum att det blir varigt och att spenarna blöder av maskinerna. För det finns det dokumentärer om.
RÄTT ska vara RÄTT.
Pimpiina

Annonsera här »