Konsten att bli bestulen på sin telefon

Mobiler finns det gott av, mobiltjuvar likaså... 

Jag fick lära mig den tuffa vägen hur jag behövde akta mig för att detta inte skulle hända mig. Men ibland kan man inte rädda sig själv. Jag tänkte dela med mig av 2 trick som dom gjort på mig där 1 av 2 lyckades. 

Kart-tricket
Det som hände med mig var att jag satt på McDonalds med mina vänner från gymnasiet då en tiggare kom in genom ingången med ett stort A4 papper där det stod att han behövde pengar men han förstod ingen svenska. Vi båda sa nej och han fortsatte att stå bredvid oss, väldigt nära började jag känna. Jag började undra varför han valde just OSS av alla inne på donken och varför han vågade stå så extremt nära. Tills jag då kom ihåg veckan innan om detta s.k karttricket, och i samma veva undrade vart min mobil var. Juste, jag la den på bordet...! 
Så av ren reflex greppade jag tag om hans handled, ett väldigt modigt drag - och började skaka den ganska så häftigt. Och se där, min mobil föll ur hans hand. 
Blodet kokade inom mig och jag ställde mig hastigt upp och kollade honom rakt i ögonen och skrek "UT HÄRIFRÅN!" då han besvarade mig på sitt språk att han inte förstod vad jag sa. 
Jag ångrar än idag att jag inte höll kvar honom eller sprang efter för att låta polisen ta honom. Tiggare eller inte, att sno andras värdesaker är inte rätt. 

Tunnelbanan
Klockan var ungeär 01:00 på natten och jag stod på gamla stan's tunnelbaneperrong efter en lång natt ute. Med klänning, klackskor och axelväska. Jag som ALDRIG brukar ha på mig det. Jag funderade på om jag skulle gå av slussen men bestämde mig i sista minut att gå av gamla stan för att byta till gröna linjen. Så där stod jag, i min stora regnjacka med alldeles för stora fickor som inte hade dragkedja eller resårband. Det var som om jag och mina stora fickor faktiskt bad om det. Tunnelbanan mot Farsta strand rullade in och jag skickade ut ett sista sms innan jag såg 4 tiggare i tunnelbanan som var tysta. Jag stoppade ner mobilen i jackfickan och dom pratade på ett främmande språk, helt plötsligt fick ett par av dom i sista minuten för sig att gå av i gamla stan. Så just när jag stiger på väljer dom att gå av, eftersom dom stod på olika sidor av dörrarna fick jag helt enkelt gå emellan dom då dom råkade båda gå in i mina båda axlar. Eftersom jag tänkte att det var så extremt tight med plats gick vi alla tre långsamt mot olika håll. Men det varade länge... Lite FÖR länge. Och det  var inte förrens dörrarna stängdes då trycket lättade och dom tillslut släppte taget och gick. Det största misstaget jag gjorde i detta läge var då att jag totalt släppte fokus ifrån min telefon och höll riktigt hårt tag i min väska för att jag trodde väskan skulle vara en större target. Ack så fel jag hade.. 

Det slutade med att jag skrek på deras sällskap, som absolut inte förstod svenska. Funderade på att dra i nödbromsen men kom på att jag hade klackar och klänning, och att dom antagligen hunnit iväg för längesen. Så jag stod bara där och grät, jag polisanmälde men inget mer hände. Som tur är hade jag försäkring. 
 
Detta blogginlägg är i samartbete med TheMobileStore.se 

Även fast man inte ska gråta över materiella saker så insåg jag verkligen vikten med säkerhetskopiering. Låter så sjukt marknadsfört haha men påriktigt. Jag försöker nuförtiden hålla mobilen så tom som möjligt och att jag lagrar så mycket jag kan på hårddiskar etc. så att sorgen inte blir lika stor vid nästa förlust. 

Men anledningen till varför jag gjorde detta inlägg var inte bara för att uppmärksamma er för detta. Utan även göra en rolig tävling som blir en tidig julklapp från mig till er. 
 

Nu har ni nämligen chansen att vinna ett  "skyddamobilen-kit". Det är alltså ett kit som består av 2 skal och ett skyddsglas till mobilen. 

The rules are simple; 
1. Följ mig på instagram (@Pimpiina) 
2. Kommentera nedanför varför just DU ska vinna detta kit

Tävlingen avslutas denna söndag 29 oktober 18:00, may the odds be with you! 
För att se mer av deras produkter klicka här
6
Anonym

Jag vill vinna för jag helt enkelt inte har råd med ett nytt mobilskal o har precis köpt en iPhone 7 😂 ha en bra dag kram ❤️

Anonym

Om jag vinner vill jag he bort gåvorna till mina två allra bästa vänner som alltid är och kommer vara vid min sida, det är anledningen jag anser vara för att just JAG ska vinna denna tävling. KRAM❤️

Ida

Vill vinna för att det är kul med något nytt skal, dessutom så brukar jag tappa min mobil ganska ofta så viktigt med skal som skyddar telefon :) Heter Idahtt på instagram :)

Melina

Men Gud vad hemskt, det är nästan sånt som man tror aldrig kommer hända en. Bra och starkt att du reagerade vid båda tillfällen! Jag har tyvärr inte instagram så jag tror inte att jag har någon chans att vinna haha. Hade dock älskat att få ett skal för min mobil eftersom jag tappar den hela tiden och har svårt att hitta ett snyggt mobilskal.

Nadine

Jag hade velat vinna för att jag sällan har pengar över till ett mobilskal och ofta köper mer saker till andra än mig själv. Är helt enkelt dålig på att unna mig själv något + detta är en sak som faktiskt behövs (för jag tappar mobilen ofta)! Hade oavsett gett bort ena skalet till någon annan som behöver då jag bara är i behov av en.

Nabila

Jag vill vinna för att har nyss köpt en IPhone 5s o jag skulle vara super glad om jag fick ett skal o glaskydd

Annonsera här »